Nieuws

juni 2013

Op 4 juni is Ydola drachtig gescanned van de prachtige Kanz Albidayer! Ben zo benieuwd naar deze combinatie!

mei 2013

Op 5 mei was het dan zover. ’s Ochtends om een uur of half 10 kondigde Faridah bint Marajj haar 1e veulen zich aan. Na een hele zware bevalling werd om 10.00 uur geboren Farouk, een heel mooi fijn bruin hengstveulen van RFI Farid. Na wat opstartproblemen met drinken toont Faridah zich een hele lieve moeder.

4 Dagen later was het de beurt aan Sashal. Om 5.45 uur kreeg zij een prachtig hengstveulen van mijn eigen hengst Masud T. Een heel sterk veulen die na een paar dagen al liet zien dat het net zo’n showkanon is als z’n vader.

april 2013

Om 00.45 op 28 april is het eerst veulen van dit jaar geboren. Een werkelijk prachtig zwart merrieveulen van Mashah T en Magic Magnifique genaamd Mashique. Een droom is uitgekomen..

november 2012

Faridah bint Marajj in de Tutto Arabi:

Faridah Tutto Arabi-001

oktober 2012

Excel’s Magic is verkocht! Hij gaat naar een vijf sterren huis bij Veerle vd Ven in Brabant en zal tzt met Veerle uitkomen in de endurance.

juni 2012

Op 13 juni ’s avonds om 23.15 uur is dan eindelijk het 2e veulen van dit jaar geboren. Een werkelijk prachtig bruin merrieveulen van Ydola F en RFI Farid (v. RFI Maktub). Het is een dream come true. Een prachtig kort hoofdje, heel breed tussen de ogen en mooie kruloortjes. Haar naam is Fayadah PKA.
Eerder op de dag was er ook al goed nieuws. Faridah bint Marajj is (weer) drachtig van RFI Farid. Helaas had ze de 1e keer het vruchtje verloren. Fingers crossed dat het nu blijft zitten!

april 2012

Op 14 april ’s avonds om 19.30 uur is het 1e veulen van 2012 geboren. Een hengstveulen van Mashah T en Makisa Adaggio (v. Vervaldee). Zijn kleur is nog niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk wordt hij zwart/bruin. Het is een zeer correct veulen met prachtige kruloortjes. Zijn naam is Maggio PKA

april 2011

Op 9 april om kwart over 1 ’s nachts is het 1e veulen van dit jaar geboren. Het is een bruin hengstveulen van Ydola en QR Excel. Hij heet Excel’s Magic. Het is een heel stevig veulen, lange benen, een kort hoofdje en mooie oortjes.
Op vrijdagmorgen 22 april kreeg ik een enorme verrassing. Tot mijn grote verbazing lag er bij Mashah een veulen in de box. Ze was weliswaar precies op die dag uitgerekend maar ze had de dag daarvoor nog maar een heel klein uier. Gelukkig was alles goed met moeder en kind. Het veulen is van de hengst Kais en hij heet Maskai.

januari 2011

Masud goedgekeurd bij het AVS!

Masud kan verder als dekhengst door het leven want hij is goedgekeurd bij het AVS. Ik ben natuurlijk erg blij met dit heuglijke feit en hoop dat er volgend jaar een paar mooi veulens van hem geboren worden. Masud staat ter dekking bij Kooiker Arabians in Vreden (Duitsland).

Meer info vind je op de ’hengstenpagina’.

september 2010

Nationale Kampioenschappen Ermelo

Masud T reservekampioen junior hengsten!
Wat een spannend kampioenschap was het dit jaar. Masud T was in perfekte conditie gebracht door Benjamin Kooiker en de training van de afgelopen maanden bracht dan ook het resultaat. Masud T werd 1e in de rubriek 3-jarige hengsten met 2x 20 en 1x 19 voor zijn bewegingen! Dit was ongetwijfeld zijn beste optreden van dit jaar. Ook tijdens het kampioenschap van de junior hengsten liet hij zich opnieuw fantastisch zien wat resulteerde in de zilveren medaille. Benjamin geweldig gedaan!

krul

masud3

Ook Faridah bint Marajj deed mee bij de 1-jarige merries. Ook bij haar wierp de training van de afgelopen maanden zijn vruchten af. Faridah werd 2e in een zeer sterke rubriek. Een fantastische prestatie!

krul

faridah1

juni/juli 2010

Lowland Cup Exloo

Tijdens de Lowland Cup in Exloo behaalde Masud T een mooie 2e plaats in de rubriek 3-jarige hengsten. Hij haalde hetzelfde aantal punten als nummer 1 maar kreeg iets minder op type.

RK Zuid St. Oedenrode

Op de regionale keuring te St. Oedenrode maakte Faridah bint Marajj haar debuut in de showring. Na een geweldige training/verzorging van Benjamin Kooiker deed Faridah het uitstekend. Ook al vond ze het nog wel erg spannend ze behaalde toch een mooie 2e plaats in de rubriek 1-jarige merries. Bij de kampioenschappen junior merries behaalde ze tevens de bronzen medaille. Al met al een prima resultaat!

Ook Masud T nam deel aan de RK Zuid. Hij werd winnaar van de rubriek 3-jarige hengsten en werd uiteindelijk kampioen junior hengsten!

Emerald Trophy Brecht

Na de RK Zuid verscheen Masud T in de ring tijdens de Emerald Trophy te Brecht in Belgie. Hij behaalde daar een mooie 3e plaats met dezelfde punten als nummer 2 die net 1 puntje meer op type kreeg. Wel kreeg Masud als enige in zijn rubriek 3x 19 punten voor bewegen.

krul

masud4

B-show Strohen

Ook in Strohen (Duitsland) deed Masud T mee aan de B-show. Wederom aan de hand van Benjamin Kooiker liet Masud zich nog beter zien dan in Brecht. Vooral zijn bewegingen waren subliem. Uiteindelijk behaalde hij een 3e plaats met wederom als enige in zijn rubriek 3x 19 punten voor bewegen.

Ook Faridah bint Marajj kwam in de ring in Strohen. Het doel van haar deelname was om haar nog wat meer ervaring te laten opdoen in de showring. Ze behaalde een 6e plaats maar haar optreden was al wat minder gespannen dan in St. Oedenrode.

krul

faridah_bint_marajj_pka1

maart 2010

Psymali is zadelmak! Na een verblijf van 2 maanden bij Chris & Abigail van Arabian Fantasie is Psymali zadelmak. Hij pakte de training heel goed op en wacht nu nog op een nieuw baasje.

krul

psymali3